Geboorteplan

Jullie wensen overzichtelijk op een rij
Een geboorteplan of bevalplan is een document waarin je jouw wensen en verwachtingen ten aanzien van de bevalling vastlegt. Het helpt jou en je partner om je voor te bereiden op de bevalling. Om vooraf te bedenken wat jullie belangrijk vinden en hoe je graag wilt dat met je wordt omgegaan tijdens en na de bevalling.


In jouw geboorteplan staat alles wat je echt belangrijk vindt zwart op wit. Het is voor jou en voor ons een hulpmiddel om elkaar beter te begrijpen en goed samen te werken. Ook als je bevalling anders loopt dan verwacht en je niet in staat bent om je wensen kenbaar te maken. Ons doel is dat jij en je partner straks met een goed gevoel terugkijken op de bevalling en de zorgverlening daarbij.
Gebruik het geboorteplan om niets te vergeten en je wensen overzichtelijk op een rij te zetten. Vermeld wat je echt belangrijk vindt en zet de belangrijkste punten bovenaan, want die worden het eerst gelezen. Probeer er een wensenlijst van te maken, geen lijst met eisen. Het geboorteplan zullen we rond 34-35 weken met elkaar bespreken.


Hier kun je het geboorteplan downloaden