Praktijk voor seksuele gezondheid: voor alle vragen op het gebied van seksualiteit

Tijdens de zwangerschap en na de bevalling kan er veel veranderen in jullie relatie, dit geldt ook op het gebied van seksualiteit. Het kan zijn dat jullie veel meer zin hebben om te vrijen, maar misschien ook veel minder. Soms omdat vrijen pijn doet, of omdat je bang bent de baby te beschadigen. Ook na de bevalling kun je vragen hebben op het gebied van seksualiteit. Wanneer mag het weer, kan het wel. Maar het kan ook zijn dat je pijn met vrijen ervaart.
Binnen onze praktijk is Dieuwke naast verloskundige, ook afgestudeerd als consulent seksuele gezondheid. Zij is lid van de NVVS ( Nederlandse Vereniging voor Seksuologie). Het beroep van consulent is een nieuw beroep naast het bestaande beroep van de Seksuoloog.
De Consulent Seksuele Gezondheid richt zich op het bevorderen van seksuele gezondheid voor alle bevolkingsgroepen. Zij is in staat kortdurend te counselen bij enkelvoudige seksuele problemen. Het gaat dan om vragen en problematiek op het gebied van seksuele opvoeding, seksueel gedrag en relatievorming, seksueel overdraagbare aandoeningen, anticonceptie, onbedoelde zwangerschap, seksuele identiteit, seksuele voorkeur, seksuele disfuncties of gevolgen van seksueel misbruik.

Mochten jullie vragen hebben of problemen ervaren binnen jullie seksuele relatie dan is er de mogelijkheid om met Dieuwke hierover in gesprek te gaan. Samen kunnen jullie dan kijken wat het exacte probleem is en mogelijk een oplossing vinden. Mocht er extra hulp nodig zijn van een seksuoloog dan zal Dieuwke doorverwijzen.

 

Praktijk voor Seksuele Gezondheid Haarlem-Noord

Counseling / Training / Advies

Tesselschadeplein 8, 2026 SV Haarlem

Tel. 06-44855320

www.praktijkvoorseksuelegezondheidhaarlem-noord.nl