Waar bevallen

Thuis

Nederland is uniek in de wereld omdat er zoveel vrouwen thuis bevallen. Je hebt thuis zelf de regie in handen en kunt bepalen welke sfeer er in de kamer is en wie er bij de bevalling aanwezig mogen zijn. Dit zal een ontspannen sfeer ten goede komen. De thuisbevalling is volkomen veilig omdat verloskundigen getraind worden risicovolle situaties tijdig in te schatten. Indien er complicaties tijdens de bevalling ontstaan zullen we de bevalling verplaatsen naar het ziekenhuis. Bij de thuisbevalling zal ook een kraamverzorgster aanwezig zijn.

Poliklinisch

Je kunt er ook voor kiezen om in het ziekenhuis te bevallen. Dit noemen we een verplaatste thuisbevalling. Een poliklinische bevalling start altijd thuis. Bij een normaal verlopende poliklinische bevalling bepalen we samen met jullie wanneer het beste moment is om naar het ziekenhuis toe te gaan. De verpleegkundige zal ons assisteren tijdens de bevalling. Als alles normaal verlopen is, ga je na een aantal uur weer naar huis. Bekijk in je polisvoorwaarden wat de kosten zijn voor een poliklinische bevalling.

Medium risk

Er kan een reden zijn waardoor wij vinden dat je in het ziekenhuis moet bevallen. Deze reden kan ontstaan tijdens de zwangerschap of door een eerdere bevalling. De bevalling zal dan door ons begeleid worden met een verpleegkundige. Wanneer er een medium risk indicatie is worden de kosten volledig door de verzekering vergoed.

Tot slot: het maakt ons niet uit waar je wilt bevallen. Wij vinden het belangrijk dat je je prettig voelt op de plaats waar je voor kiest. Een omgeving waar je je goed kunt ontspannen is het allerbelangrijkst. Daarnaast kun je altijd tijdens de weeën nog beslissen waar je wilt bevallen.